Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı

Tıbbi Görüntüleme Önlisans Programı 120 AKTS'den oluşan 2 yıllık bir programdır. Program, Bologna Süreci’nin Yükseköğretimde Avrupa Yeterlilikler Üst Çerçevesi (QF-EHEA)’nde tanımlanan KISA DÜZEY ile Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ)’nde tanımlanan 5.DÜZEY yeterlilikleri için belirlenmiş olan AKTS koşullarını ve düzey yeterliliklerini ayni zamanda Avrupa Yaşam Boyu Öğrenme Yeterlilikler Çerçevesi (EQF-LLL)’nde tanımlanan 5.DÜZEY yeterliliklerini sağlamaktadır. Programı başarı ile tamamlayan öğrencilere Tıbbi Görüntüleme Önlisans Derecesi (Diploması) verilmektedir. Tıbbi Görüntüleme Programı Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında eğitime başlamış olup, iki yıl süren eğitim sonunda mezun olan öğrenciler sağlık kuruluşlarında Tıbbi Görüntüleme Teknikeri olarak çalışmaktadırlar. Tıbbi Görüntüleme Programında eğitim gören öğrenciler, hekimin istediği radyolojik tetkikleri en uygun çekim protokolleri ile gerçekleştirmektedir. Öncelik sırasına göre hastaları kabul ederek, tetkiklerin ilgili bölümlere sevk edilmesini sağlamaktadır. Erken Tanı ve Tedavide Kilit Role Sahip Örgün ve ikinci öğretim olarak eğitim vermekte olan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı, hastalıkların doğru tanı ve tedavisinin yapılmasını hedeflemektedir. Mesleki bilimsel gelişmeleri ve güncellemeleri takip edebilen Tıbbi Görüntüleme Teknikeri olarak mezun olmaktadırlar.

Misyonumuz, sağlık sektöründe mükemmeliyeti hedefleyen, güvenilir ve yenilikçi tıbbi görüntüleme teknikerleri yetiştirmektir. Öğrencilerimize ileri teknolojiye dayalı eğitimler sunarak, hasta bakımında kaliteli ve etkili hizmet sunmalarını sağlamak için bilgi, beceri ve değerlerle donatmayı amaçlıyoruz. Sürekli gelişen sağlık teknolojileriyle uyumlu olarak, toplumun sağlık ihtiyaçlarına duyarlı, etik değerlere bağlı ve mesleki sorumluluklarının farkında olan tıbbi görüntüleme teknikerleri yetiştirmek için çalışıyoruz.

Tıbbi görüntüleme teknikleri programı olarak vizyonumuz, sağlık sektöründe ileri teknoloji ve yenilikçi yaklaşımlarla donatılmış, yetkin ve nitelikli tıbbi görüntüleme teknikerleri yetiştirmektir. Amacımız, öğrencilerimize en güncel bilgileri ve en yüksek standartlardaki eğitimi sunarak, sağlık hizmetlerinde mükemmeliyet ve güvenliği sağlamaya katkıda bulunmaktır. Bu doğrultuda, araştırma ve uygulama alanlarında sürekli gelişimi destekleyerek, topluma sağladığımız değeri her geçen gün artırmayı hedefliyoruz.

Sağlık sektörüne yönelik güncel bir dört yarıyıllık öğretim planına sahip olunması,

Modern ve donanımlı bir kampüsün içinde yer alıyor olması,

Kontenjanların her yıl dolması,

Isparta merkezde bulunması,