Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

Sağlık kuruluşlarında sekreterlik hizmetlerini yürütebilen; hastalıkların tanı, teşhis ve tedavileri ile ilgili kayıt işlemlerini yürütebilen; tıbbi, idari ve istatistiki dokümanları hazırlayabilen; dokümanları düzenleyerek arşivleyen ve geliştirebilen; hasta kabul ve dosya işlemleri ile hastaları muayeneye hazırlayan; hastalıkları-işlemleri ve sağlıkla ilgili sorunları belirlenen uluslararası sınıflandırma sistemlerine göre sınıflandırma ve kodlama işlemlerini yapabilen; çalıştığı birimin yazılı ve sözlü iletişimini sağlayan ve işyeri ahlakı ve disiplinine uyma prensiplerini benimsemiş sağlık teknikerleri yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Programdan mezun olanların alacağı unvan; İki yıl süreli Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olan öğrenciler kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda Sağlık Teknikeri (Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik) olarak ünvan alabilmektedirler.

Programımızın misyonu, sağlık sektöründe yüksek kalite ve etkinlikte hizmet sunabilecek, etik değerlere bağlı, modern teknolojilere hâkim, iletişim ve organizasyon becerileri güçlü tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik uzmanları yetiştirmektir. Öğrencilerimizi, sağlık hizmetlerinin yönetim ve koordinasyonunda profesyonel birer katkı sağlayacak şekilde donatarak, sağlık sektöründe mükemmeliyetin standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı olarak, sağlık sektöründe yüksek kaliteli ve etkili hizmet sunmayı hedefleyen, teknolojik gelişmelere uyumlu, etik değerlere bağlı, yetkin ve donanımlı sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimize, hasta mahremiyeti ve verilerin doğruluğu konularında üst düzey bilgi ve beceriler kazandırarak, sağlık hizmetlerinin yönetim ve organizasyonunda etkin rol almalarını sağlamak temel hedefimizdir.