Diş Protez Teknolojisi Programı

Bölümde Diş Protez Teknolojileri öğrencileri için bir laboratuvar bulunmakta ve uygulama dersleri bu laboratuvarda yapılmaktadır. Teorik dersler Eğitim Fakültesi içerisindeki dersliklerde yapılmaktadır. 120 akts kredisini tamamlayan ve minimum 2.00 ortalamaya sahip olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Diş protez teknolojileri mezunları ise "Diş Protez Teknisyeni" ünvanını alarak kamu ve özel sektörde diş protez laboratuvarlarında çalışabilirler. Bölüm; insani değerlere saygı duyan ve insanlığa hizmeti ilke edinmiş; mesleki ve ahlaki etik kurallara uyan; kendine güvenen ve sorgulama yeteneğine sahip; hoş görülü, katılımcı ve sorumluluk sahibi; mesleki alandaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen ve gelişmeye açık; bölgesel ve ulusal kalkınmayı sağlayan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Diş protez teknikerliği alanında yüksek bilgi ve beceriye sahip, mesleki etik ve sorumluluk bilincinde, güncel ve ileri teknolojileri kullanarak diş protezleri üretme becerisine sahip, diş hekimleri ve diğer sağlık profesyonelleri ile etkili iletişim kurabilen, ekip çalışmasına yatkın, değişen ve gelişen bilimsel ve teknolojik koşullarına kolayca uyum sağlayabilen, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, kendini yenileyebilen, kendine güvenen, hoşgörülü, sorumluluk bilincine ve problem çözme becerisine sahip, Diş Protez Teknikerleri yetiştiren, yenilikçi ve çağdaş eğitim modelleri ile öğrencilerini meslek hayatına en iyi şekilde hazırlayan alanında lider bir eğitim kurumu olmaktır

Diş protez teknolojisi alanında uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, etik değerlere bağlı, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, donanımlı, kaliteli hizmet sunmayı hedefleyen, kamu ve özel sektörde tercih edilen, yetkin, bilgili Diş Protez Teknikerleri yetiştirmek. Çağdaş diş protez teknolojileri konusunda kaliteli eğitim veren, öğrencilerimizin bireysel ve mesleki gelişimlerini destekleyen, kendini yenileyen ve geliştiren, bu alanda öncelikli tercih edilen eğitim kurumu olmak.

Öğrencilere diş protezi yapımında uzmanlaşma ve profesyonel beceriler kazanma imkanı sunar.

Yeterli sayıda akademik personele sahip olunması

Mezun öğrencilerin sektörde geniş çalışma alanı bulmaları

Staj imkanları, öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmelerine olanak sağlar.

Protez laboratuvarında öğrenciler uygulama dersleri için pratik yapma imkanı bulmaktadır

Dersliklerin ve fiziksel koşulların yetersiz olması

Mezun sayısının fazla olması nedeniyle iş bulma konusunda rekabetin yüksek olması.

Ön lisans diploması ile kariyer gelişiminde sınırlamalar; lisans tamamlama programlarına ihtiyaç duyulması.

Öğrenci sayısının mevcut fiziksel koşullar için fazla olması

Güncel teknolojiler ve ekipmanlar açısından laboratuvar yetersiz olabilir

Eğitimde kullanılan teknolojik ekipmanların maliyeti yüksek olabilir ve bu maliyet öğrenciler veya kurumlar için yük oluşturabilir.

Dijital diş hekimliği ve 3D baskı teknolojilerindeki ilerlemeler, yeni uzmanlık alanları ve daha verimli çalışma yöntemleri sunar.

Mezunlar, kısa süreli sertifika programları ile kendilerini sürekli olarak geliştirebilirler.

Diş laboratuvarları ile yapılan işbirlikleri, öğrencilerin staj ve iş bulma süreçlerinde avantaj sağlar

Lisans tamamlama ve ileri eğitim programlarına erişim, mezunların kariyerlerinde ilerlemelerine katkı sağlar

Diş protez teknisyenliği alanında artan mezun sayısı, iş bulma konusunda rekabeti artırabilir.

Hızla değişen teknolojilere ayak uydurmak zor olabilir ve bu, sürekli eğitim ve adaptasyon gerektirir.

Hızla gelişen diş hekimliği teknolojileri karşısında müfredatın yeterince hızlı güncellenmemesi, mezunların güncel bilgi ve becerilerle donanmış olmamasına neden olabilir