Anestezi Programı

1997 yılında açılan ‘’Anestezi Programı’’, arkasına SDÜ Tıp Fakültesi Anestezi Anabilim Dalının değerli akademisyenlerini de alarak çağın ve mesleğin gerekliliklerini yerine getirebilen, çağdaş bilgi ve beceri sahibi sağlık profesyonelleri yetiştirmek amacıyla anestezi eğitimi verilmektedir. Öğrenciler, aldıkları teorik bilgileri, ameliyathane ve reanimasyon uygulamaları ve kurum stajı ile deneyimleyerek gerekli bilgi ve beceriyi kazanmaktadırlar.

Anestezi alanında, mesleki bilginin gerektirdiği kurallara bağlı kalarak, anestezi uygulaması öncesinde hastayı değerlendirebilen, preoperatif hazırlığı ve anestezi planlaması yapabilen, güncel cihazları kullanım yetkinliğine sahip, gerekli kayıtları tutabilen, genel ve lokal anestezide kullanılan ilaçları ve güvenli uygulamalarını bilen, hastaya ilaç, sıvı, kan ve kan ürünlerini uygulayabilen, verilen bir görevi bağımsız olarak yürütebilecek, ekip çalışmasına yatkın, mesleki etik kuralları uygulayan profesyoneller yetiştirmektir.

Sağlık bilimleri ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemlerle, yaşam boyu gelişme eğilimi gösteren, alanında deneyimli akademisyen kadrosu ile kaliteli bir meslek eğitimi veren; sektörün beklenti ve gereksinimlerini sağlayacak yeterlilikte ve donanımda, yeniliklere açık, güncel gelişimleri takip edebilen, etik ve ahlaki kurallara bağlı Anestezi Teknikerleri yetiştiren bir kurum olmak.

Genç, dinamik ve alanında uzman bir akademik kadronun bulunması

20 yıla yakın eğitim tecrübesi

Isparta il merkezinde ve kolay ulaşılabilir olması

Her yıl kontenjanın dolması

Modern, donanımlı ve huzurlu bir kampüs ortamı içerisinde yer alması

Bölgenin en büyük ve kapsamlı kütüphanelerinden birine sahip olması ve yerleşke içi ve dışı çevrimiçi kaynaklara ve veri tabanlarına anında erişim sağlanabilmesi

Kampüs içerisinde sağlık ve sosyal olanakların yeterli ve erişilebilir olması

Artan kontenjanlar nedeniyle fiziki koşulların yetersiz kalması

Kontenjanların artmasıyla birlikte il sınırındaki hastane uygulama alanlarının yetersiz kalması

Bağımsız eğitim binamızın olmaması nedeniyle yaşanan fiziki zorluklar

Programa ait uygulama laboratuvarının olmaması

Antalya gibi bir turizm merkezine yakın olması

Yüksek istihdam oranları

Artan öğrenci kontenjanları

Ülke genelinde mezun sayısının artması

Sağlık alanında yeni çıkan yasalara uygulama alanında entegre olunamaması