Ağız ve Diş Sağlığı Programı

Ağız ve Diş Sağlığı öğrencileri uygulama derslerini Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde almaktadır. Teorik dersler Eğitim Fakültesi içerisindeki dersliklerde yapılmaktadır. 120 akts kredisini tamamlayan ve minimum 2.00 ortalamaya sahip olan öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Ağız Diş Sağlığı Bölümünden mezun öğrenciler "Ağız Diş Sağlığı Teknikeri" ünvanını alarak kamu ve özel sektörde, diş hastanelerinde, diş polikliniklerinde ve özel muayenehanelerde çalışabilirler. Bölüm olarak; insani değerlere saygı duyan ve insanlığa hizmeti ilke edinmiş, mesleki ve ahlaki etik kurallara uyan, kendine güvenen ve sorgulama yeteneğine sahip, hoş görülü, katılımcı ve sorumluluk sahibi, mesleki alandaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen ve gelişmeye açık, bölgesel ve ulusal kalkınmayı sağlayan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Sağlık alanında, diş hekimlerine yardımcı olacak, değişen ve gelişen bilimsel ve teknolojik koşullarına kolayca uyum sağlayabilen, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş, kendini yenileyebilen, teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayabilen, takım çalışmasına yatkın, insani ve etik değerlere bağlı, kendine güvenen, hoşgörülü, sorumluluk bilincine ve problem çözme becerisine sahip Ağız ve Diş Sağlığı teknikerleri yetiştiren, yenilikçi ve çağdaş eğitim modelleri ile alanında lider bir eğitim kurumu olmaktır

Sağlık alanında, diş hekimlerinin klinik çalışmalarında yardımcı olacak uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, etik değerlere bağlı, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, donanımlı, kaliteli hizmet sunmayı hedefleyen, kamu ve özel sektörde tercih edilen saygın Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleri yetiştirmek. Öğrencilerimizin bireysel ve mesleki gelişimlerini destekleyen, kendini yenileyen ve geliştiren, bu alanda öncelikli tercih edilen eğitim kurumu olmak.

Öğrencilere verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerin dengeli ve kapsamlı olması.

Diş Hekimliği Fakültesi iş birliği ile uygulama derslerinin imkanlarının yeterli olması

Yeterli sayıda akademik personele sahip olunması

Mezun öğrencilerin sektörde geniş çalışma alanı bulmaları

Ağız ve Diş sağlığı hizmetlerinde mesleğe artan talep.

Staj imkanları, öğrencilerin pratik becerilerini geliştirmelerine olanak sağlar.

Yeterli sayıda akademik personele sahip olunması

Mezun öğrencilerin sektörde geniş çalışma alanı bulmaları

Ağız ve Diş sağlığı hizmetlerinde mesleğe artan talep.

Mezunların lisans tamamlama programları aracılığıyla eğitimlerini sürdürerek daha ileri kariyer imkanlarına sahip olabilmeleri.

Diş sağlığı alanındaki yeni teknolojiler ve tedavi yöntemlerindeki ilerlemelere   bağlı sürekli kişisel ve mesleki gelişim fırsatı

Diş klinikleri ve hastanelerle yapılan işbirlikleri, öğrencilerin staj ve iş bulma süreçlerinde avantaj sağlar.

Lisans tamamlama ve ileri eğitim programlarına erişim, mezunların kariyerlerinde ilerlemelerine katkı sağlar.

Hızla gelişen diş hekimliği teknolojileri karşısında müfredatın yeterince hızlı güncellenmemesi, mezunların güncel bilgi ve becerilerle donanmış olmamasına neden olabilir.