Öğrenci Adaylarımıza Duyurulur

Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak bölümlerimiz genelinde;

  • İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmakta mıdır?

Hayır, bölümlerimizde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı UYGULANMAMAKTADIR.

  • Uygulanan eğitim modelleri nasıldır?

Kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz Süleyman Demirel Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'ne bağlı olarak eğitim görmektedir. İlgili yönetmelik kapsamında Meslek Yüksekokulumuza bağlı bölümlere kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz müfredatlarına bağlı olarak; her dönem 30 AKTS olmak üzere 1nci ve 2nci sınıfların Güz ve Bahar dönemleri olmak üzere dört dönem boyunca toplamda 120 AKTS yüke sahip dersi almak ve başarı ile tamamlamak durumundadır. Mezuniyet şartı için gerekli 120 AKTS ders yükünün içinde 30 iş günü süreli yaz stajları ve Mesleki Uygulama yapabilecekleri uygulama dersleri dahildir. Öğrencilerimiz, bölümlerinin gereksinimlerine uygun olarak Mesleki Uygulama yapabilmek adına Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde mevcut bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Kreş ve Anaokulu gibi kurumların yanısıra Isparta ili içerisinde mevcut bulunan diğer kurum ve kuruluşlara, sorumlu öğretim elemanları nezaretinde yönlendirilmektedirler.

  • Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemeleri nelerdir ve kim temin edecektir?

Öğrencilerimiz aşağıdaki tabloda belirtilen kıyafetleri temin etmek ve eğitim süresince kullanmak zorundadır. Ayrıca teorik ve/veya uygulamalı eğitimler süresince ihtiyaç duyulacak her türlü malzeme/alet/sarf temininden öğrencinin kendisi sorumludur.

PROGRAMIN ADI KIYAFET
Ağız ve Diş Sağlığı Programı Uygulama eğitiminde alt tarafı lacivert, üst tarafı mavi forma
Anestezi Programı

Uygulama eğitiminde siyah forma ve beyaz önlük

Diş Protez Teknolojisi Uygulama eğitiminde beyaz önlük
İlk ve Acil Yardım Programı Program koordinatörlüğü tarafından yönlendirilecektir
Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Uygulama eğitiminde siyah forma ve beyaz önlük
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri  Programı Uygulama eğitiminde beyaz önlük
Yaşlı Bakım Programı Uygulama eğitiminde alt ve üst tarafı bordo forma

 

  • Programın içeriği ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke nasıldır?

Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, göller bölgesinde Isparta il merkezinde yer almaktadır. Kayıt olunacak bölümlerin üniversitenin ders içerikleri sayfasından ulaşılabilir.

  • Kısmı zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkanları var mıdır?

Üniversitemiz öğrencilerinin ders dışı boş zamanlarını geçirmek, değerlendirmek ve ekonomik yetersizlik içerisinde olanlara ekonomik katkı sağlamak amacıyla, kısmi zamanlı çalışarak para kazanmak isteyen gönüllü öğrencilerimize çalışma olanağı sağlanmaktadır. Bir eğitim öğretim yılı içerisinde 750 öğrenciye iş imkanı sağlanmaktadır.Kısmi zamanlı çalışan öğrencilerimizin % 1 iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortaları yapılmakta ve Üniversitemizin ihtiyaç duyulan birimlerinde çalıştırılmaktadır. Öğrencilerimize bir saatlik çalışma karşılığı ödenerek, 4857 Sayılı İş Kanunu gereğince 16 yaşından büyük işçiler için belirlenmiş olan günlük brüt asgari ücretin dörtte birini geçmemek üzere Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

Öğrenciler eğitim birimlerinde ders laboratuarı, eğitim ve araştırma projeleri, bilgisayar laboratuarları vb. yerlerde destek vermek amacıyla çalıştırılabilir. Bu gibi yerlerde çalışan Kısmi Zamanlı öğrenciler günde en fazla 3 saat çalıştırılabilir.

  • Üniversite tarafından sağlanan olanaklar nelerdir?

Barınma: SDÜ kampüsünde yer alan Çiftçi Eğitim Merkezi Uygulama Oteli öğrencilerimizin kullanımına sunulacaktır. Güvenli, rahat ve huzur dolu bir ortamda konaklama imkânı sunulmaktadır. Geniş yeşil alan ve bahçe içerisinde olan otelde odalar konukların her türlü rahatlığı için tasarlanmıştır. Otelde verilen hizmetler oda ve kahvaltı şeklindedir. Aylık uygun ücretlerle sürekli konaklama imkânı vardır. Ayrıca, şehir merkezinde SDÜ’ye ait konukevi bulunmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlar ve çok sayıdaki özel apartlar ile Isparta’da öğrenciler için barınma sorunu bulunmamaktadır.

Yemek: SDÜ yemekhanelerinde akademik ve idari personele ve öğrencilere öğle ve akşam yemeği hizmeti sunulmaktadır. Ana kampüste 10 öğrenci yemekhanesi, 6 personel yemekhanesi ve 1 alakart restoran bulunmaktadır. Yemekten faydalanmak isteyen öğrencilerimiz; yemek maliyetinin üniversite yönetim kurulu tarafından tespit edilen bir kısmını katılım payı olarak ödemek suretiyle, yemek yiyebilmektedirler. Yemek maliyetinin geri kalan kısmı ise Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı öğrenci sosyal hizmetler bütçesinden karşılanmaktadır. Üniversite yönetim kurulu kararı ile öğrencilerimizden 1500’ü ücretsiz olarak öğle/akşam yemeğinden yararlanmaktadır. Bursiyerlerimiz bu sayıya dahil edilerek kendilerine yemek desteği verilecektir.

Mediko/sağlık hizmetleri: Öğrencilere tanınan yasal haklar çerçevesinde faydalanılabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ‘Türkiye’de sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı’ kapsamında, talepte bulunmaları halinde öğrencilerimize kampüs içi ulaşımda kullanabilecekleri bisiklet temin edilebilir.

Sosyal tesisler: Üniversitemiz toplamda 67.172 m2’lik alana sahip; 500 seyirci kapasiteli 29 Ekim Olimpik Yüzme Havuzu, 2500 seyirci kapasiteli ve uluslararası düzeyde tüm salon sporlarına uygun Atatürk Spor Salonu, 250 seyirci kapasiteli ve ulusal düzeyde tüm salon sporlarına uygun Batı Yerleşkesi Spor Salonu, 3 açık ve 3 kapalı olmak üzere 6 adet tenis kortu, ulusal düzeydeki müsabakalara uygun doğal çim zeminli futbol sahası, 2 adet üstü fileli sentetik çim saha, 3 adet basketbol sahası, 3 adet voleybol sahası, 1 adet mini golf sahası, koşu pistleri, fitness salonları ve diğer imkanları ile öğrencilerimizin sportif faaliyetlerine olanak sağlamaktadır.

Sağlık: Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi 598 yatak kapasitesi ile yıllık ortalama 340.000 poliklinik işlemi gerçekleştirebilmektedir. Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Hastanesi; 15 yatak, 4 ameliyathane kapasitesi ile yıllık ortalama 140.000 poliklinik işlemi gerçekleştirmektedir. Aynı anda 175 hastaya sağlık hizmeti verebilecek diş üniteleri mevcuttur. Öğrencilerimiz bu hastanelerden faydalanmaktadır. 

Yayın Tarihi: 30/07/2018
Okunma Sayısı: 10277