20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Sosyal Farkındalık Etkinliği

Üniversitemiz Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümünde öğrenim gören öğrenciler tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü sebebiyle sosyal farkındalık etkinliği yapıldı. Yüksekokulumuz girişinde yapılan etkinliğe öğrenciler, akademik ve idari personel katılım sağlamıştır.
    Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Yasemin TARCAN tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü hakkında bilgilendirme konuşması yaparak öğrenciler tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. 100 adet basılan bilgilendirme broşüründe; “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilmiştir. Çocuk doğumdan hemen sonra derhal nüfus kütüğüne kaydedilecek ve doğumdan itibaren bir isim hakkına, bir vatandaşlık kazanma hakkına ve mümkün olduğu ölçüde ana-babasını bilme ve onlar tarafından bakılma hakkına sahip olacaktır. Çocuk, düşüncesini özgürce açıklama hakkına sahiptir; bu hak, ülke sınırlarına bağlı olmaksızın; yazılı, sözlü, basılı, sanatsal biçimde veya çocuğun seçeceği başka bir araçla her türlü haber ve düşüncelerin araştırılması, elde edilmesi ve verilmesi özgürlüğünü içerir. Devletler, çocuğun yetiştirilmesinde ve gelişmesinin sağlanmasında ana-babanın birlikte sorumluluk taşıdıkları ilkesinin tanınması için her türlü çabayı gösterirler. Çocuğun yetiştirilmesi ve geliştirilmesi sorumluluğu ilk önce ana-babaya ya da durum gerektiriyorsa yasal vasilere düşer. Bu kişiler her şeyden önce çocuğun yüksek yararını göz önünde tutarak hareket ederler.” bilgisi yer aldı.

Yayın Tarihi: 21/11/2023