23 Eylül 2017 Cumartesi

ÖSYS EK YERLEŞTİRME KAYITLARI HAKKINDA

31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:14 tarihinde eklendi | 1315 defa okundu

2015 ÖSYS  EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYIT YERLERİ VE İŞLEMLERİ

Öncelikle https://obs.sdu.edu.tr adresini kullanarak ön kayıt yaptırmalısınız. Formu doldurabilmek için gerekli olan öğrenci numaranızı aynı internet adresindeki “TC Kimlik No ile Öğrenci No Sorgulama” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır. Doldurmuş olduğunuz ön kayıt formunun çıktısını alarak kayıt esnasında mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.

ÖNKAYIT BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNKAYIT BİLGİ FORMU 31 AĞUSTOS 2015 PAZARTESİ GÜNÜ AKTİF HALE GELECEKTİR.

Ön kayıt formunu kayıt gününüze kadar doldurup, çıktı alabilirsiniz.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ön kayıt bilgi formu
2) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
3) Öğrenci öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası veya Ziraat Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine
 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).
 Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurt İçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32 yazılacak)--->SDÜ--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi yatırabilirsiniz.

4) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı Diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen  merkezin adı yazılmaktadır.)
5) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
6) ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversitemiz tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinden sorgulanacaktır. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için  Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.
7) Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü resmi bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu almaları gerekmektedir.
8) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Ön Lisans Programına Alınacak Öğrencilerin Resmi Hastanelerden (Özel Hastanelerden alınan raporlar kabul edilmeyecektir), Sürücü Belgesi Almaya Engel Olmayan Bir Beden Yapısı ve Ruh Sağlığına Sahip Olduklarını Belgeleyen Rapor Almaları gerekmektedir.

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENİM ÜCRETLERİ:

Yeni EK Kayıt Yaptıracak I. Öğretim Öğrencileri Ücret ödemeyeceklerdir.

Yeni EK Kayıt Yaptıracak II. Öğretim Öğrencileri 385 TL Ücret Ödeyeceklerdir.

KAYIT YERLERİ VE KAYIT TARİHLERİ

Adayların kayıtları 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştirilmiş oldukları birimin öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.